Herfstlezing Levens op de rand, ervaringen van armoede in achterstandsgebieden – Dr. Erik Meij

In het kort

Sociaal-ruimtelijke ongelijkheid ondermijnt het perspectief op een betere toekomst voor mensen die armoede ervaren. Dit is een zorgwekkende trend. Hoewel de oorzaken hiervan verweven zijn met de wereldwijde economische  vraagstukken, worden ze vooral gevoeld in de context van het dagelijks leven in steden, buurten en straten, met name bij en in intergenerationele armoede.

Erik Meij onderzocht de vraag waarom het niet lukt om mensen in armoede betekenisvol te betrekken bij de ontwikkeling van (armoede)beleid en interventies. Hij ontdekte dat over het algemeen onze interventies juist nieuwe vormen van ongelijkheid zichtbaar maakt en bestaande ongelijkheden worden geaccentueerd. Leer er meer over op 3 november 2022 van 15.00 tot 17.00 uur

Evenement details

Data 3 nov 2022
Duur 15.00 tot 17.00 uur
Locatie Online via Microsoft Teams
Deelnemers Professionals/WIJ medewerkers in het Sociaal Domein
Kosten gratis deelname dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen

Erik Meij

Erik Meij is onderzoeker bij CMO STAMM binnen het team Armoede. Zijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen richt zich op het beter begrijpen van armoedebeleving in achterstandsgebieden. Een drieluik van studies biedt gedetailleerde inzichten in de leefwereld van armoede in verschillende contexten; Groningen stad, de Groninger Veenkoloniën en Calgary, Canada.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:  info@alliantievankracht.nl

Delen via social media