Innoveren kan je leren!

In het kort

Innovatie is hard nodig! In 15 jaar ZIF hebben we veel kennis opgedaan over innovatiestrategie in de zorg en het sociaal domein. Tijdens ons symposium op 4 november 2022 delen we graag deze inzichten met u, en staan we stil bij ons 15-jarige bestaan. Dit symposium wilt u niet missen!

Evenement details

Data 4 nov 2022
Duur 10.00- 15.00 uur
Locatie Provinciehuis Groningen
Deelnemers
Kosten

Innovatie is hard nodig! In 15 jaar ZIF hebben we veel kennis opgedaan over innovatiestrategie in de zorg en het sociaal domein. Tijdens ons symposium op 4 november 2022 delen we graag deze inzichten met u, en staan we stil bij ons 15-jarige bestaan. Dit symposium wilt u niet missen!

Op het programma:

  • Dagvoorzitter Pieter Hilhorst (aanjager innovaties sociaal domein)
  • Karin Kalverboer over 15 jaar ZIF
  • Paul Iske over briljante mislukkingen
  • Thijs Homan over succesvolle innovatiestrategieën
  • Panelgesprek over Perspectieven op een beter Noord-Nederland

In het middagprogramma is er ruimte voor ontmoeting en interactie in diverse workshops waarin o.a. de onderstaande thema’s aan bod komen.

Baanbrekend Perspectief | Groene GGZ Positieve Gezondheid en Ouderen | RIF Modern Health | Een parade van pareltjes: Ervaringsdeskundigheid – Armoede  Beeldentaal – Kans voor de Veenkoloniën |

Keynote Paul Iske – “Briljante Mislukkingen”
Hoe zou de wereld eruit zien zonder toevallige ontdekkingen en zonder de mogelijkheid om te leren van wat er mis gaat? Paul Iske omarmt de mislukking als een belangrijk leermoment, en daagt de samenleving uit door het toegankelijk maken van deze leerervaringen. Hij heeft het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IvBM) opgericht en creëert begrip voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Innoveren brengt risico’s met zich mee, maar van (briljante) mislukkingen kun je leren!

 

Prof. Dr. Paul Iske is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht.

Keynote Thijs Homan – “Echte innovatie is niet te managen”
Overal om ons heen is innovatie en zijn er veranderingen gaande. Organisaties en samenwerkingsverbanden zijn druk met tal van innovatieprojecten, maar ondanks aansprekende doelstellingen en grote ambities blijkt innoveren nog niet zo makkelijk. Thijs Homan presenteert een nieuw perspectief op veranderen en innoveren: de ‘binnenkant’ van innovatie. Hij combineert de uitgangspunten van sociale complexiteitstheorie met inzichten over de psychologie van innoveren en de machtsprocessen die aan innovatie ten grondslag liggen.

Prof. (em.) Dr. Thijs Homan is hoogleraar (em.) Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland.

De inschrijving voor het symposium is gesloten. 

Delen via social media