Webinar Lokaal bestuur in strijd tegen armoede

In het kort

De Voorzieningenwijzer, één van de door SchuldenlabNL opgeschaalde methoden, organiseert op ‘Wereldarmoededag’ op maandag 17 oktober een webinar met de Nationale Ombudsman.

Evenement details

Data 17 okt 2022
Duur 9.30 - 10.45 uur
Locatie online
Deelnemers Bestuurders en professionals armoedebeleid
Kosten

De Voorzieningenwijzer, één van de door SchuldenlabNL opgeschaalde methoden, organiseert op 17 oktober ‘Wereldarmoededag’ een webinar met de Nationale Ombudsman. Hij onderzocht – en onderzoekt – of de beschikbare hulp de verschillende kwetsbare doelgroepen bereikt. Voor de zomer publiceerde hij zijn eerste rapport over ouderen die ‘Met te weinig genoegen nemen’. Deze week publiceerde hij ‘Meedoen zonder beperkingen’ over jongeren met een beperking. Tijdens het webinar op 17 oktober deelt hij zijn laatste inzichten en conclusies die hij daaruit wil trekken.

Vijf voor twaalf

Wat ons betreft laat de Nationale Ombudsman met zijn onderzoeken zien wat wij als professional dagelijks ervaren: de financiële hulp bereikt onvoldoende mensen die (op de grens van) armoede leven. De systemen blijken te ingewikkeld, organisaties verwijzen naar elkaar door en mensen durven de hulp niet aan te vragen. Tijd om te wachten op systeemwijzigingen hebben we niet. Het is vijf voor twaalf: we moeten nu iets doen.

Lokaal maakt het verschil

Na de bijdrage van de Nationale Ombudsman verkennen we met elkaar de speelruimte van het lokale bestuur: waar zitten de kansen voor gemeenten, woningcorporaties en het bedrijfsleven? Linda Voortman (Wethouder Werk en Inkomen, gemeente Utrecht), Bert Moormann (bestuurder woningcorporatie Domesta), Sadik Harchaoui (Chef de Mission SchuldenlabNL), Martin Suithoff (directeur Nederlandse Schuldhulproute) en Martijn Boer (initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer) schuiven aan, aan de digitale tafel. Praat je mee?

Meld je aan voor dit webinar!

Bron: De VoorzieningenWijzer

Delen via social media