Congres Sociaal werk en IZA

In het kort

Op donderdag 9 november a.s. organiseren Sociaal Werk Nederland en Tintengroep een congres over sociaal werk en het Integraal Zorg Akkoord (IZA). Welke bijdrage kan sociaal werk leveren aan de doelstellingen van dit akkoord? Hoe maken we samen echt werk van preventie en zorgen we dat de werelden van zorg en welzijn dichter bij elkaar komen?

Evenement details

Data 9 nov 2023
Duur 9.30 tot 17.00 uur
Locatie Van der Valk in Assen
Deelnemers
Kosten

Samenwerken aan nieuw perspectief

U kunt een boeiend en afwisselend programma verwachten, waarin diverse perspectieven op het vraagstuk worden belicht.

Een van de sprekers die zijn visie met u zal delen is Ruben Terlou, fotograaf, arts en programmamaker. Hij neemt ons mee in zijn beeld van zorg en ondersteuning in Nederland. In het najaar van 2023 wordt de documentaire reeks uitgezonden die hij heeft gemaakt over de gezondheidszorg wereldwijd.

In 2022 presenteerde Tintengroep haar onderzoek Het geheim van Sociaal werk, dat het effect van sociaal werk benoemt in tien kernelementen. Welke bijdrage kan sociaal werk leveren aan de ambities voor IZA, GALA en WOZO? In de zomer wordt hier nader onderzoek naar gedaan. De uitkomsten van het onderzoek gaan nieuwe inzichten opleveren die we tijdens het congres graag met u delen.

Er zal ook ruimte zijn voor (deel)onderwerpen die we samen moeten adresseren om zorg en welzijn dichter bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld bestuurlijke samenwerking, het ontschotten van systemen en de betekenis van Positieve Gezondheid. Maar ook de sterke praktijkvoorbeelden van burgerparticipatie en de samenwerking tussen sociaal werk, ggz en huisartsen krijgen een plek.

Voor in de agenda

Het congres vindt plaats op donderdag 9 november 2023 van 9.30 tot 17.00 uur bij Van der Valk in Assen.

Zorg dat u erbij bent en reserveer deze datum alvast in uw agenda! Meer informatie volgt zsm. Wilt u op de hoogte blijven, stuur dan een e-mail met onderwerp ‘congres 9 november’ naar congres@tintengroep.nl. U ontvangt dan t.z.t. een uitnodiging.

Delen via social media