De Doorbraakmethode®

De Doorbraakmethode®

De Doorbraakmethode® is een nieuwe standaard voor maatwerk in het sociaal domein. Zo maak jij als professional zorg en ondersteuning logischer voor de inwoner. En goedkoper voor iedereen. Met de Doorbraakmethode® ben je in de uitvoering minder tijd kwijt aan overtuigen en het verzamelen van draagvlak voor uitzonderingen.

Maatwerk: van de wet mag het én het is vaak goedkoper. De Doorbraakmethode® is er om maatwerk makkelijk te maken. Voor professionals. Voor gemeenten. Voor verzekeraars. Met een digitale tool, online leeromgeving, boek en help-out is het voor iedere sociaal professional mogelijk om maatwerk te maken én onderbouwen met een maatschappelijke rekensom en de wet.

Wie met de Doorbraakmethode® aan de slag wil leert stap voor stap hoe je een Doorbraakplan maakt. Aan de hand van verschillende voorbeelden uit de praktijk. Vele praktijkvoorbeelden in het boek inspireren je bij het vinden van je eigen doorbraak. Met dit boek kun je zelf aan de slag met het vinden van doorbraken en het onderbouwen ervan. De Doorbraakapp kan je daarbij verder helpen.

Niveau: HBO/WO
Duur: langer dan 3 dagen
Locatie: fysiek
Kosten: aan deze training/opleiding zijn (mogelijk) kosten verbonden

Voor wie

Bestuurders, managers

Resultaat

  • Jouw gemeente of zorgverzekeraar krijgt grip op kosten en baten in huishoudens die de meeste hulp krijgen.
  • Als bestuurder of directeur kan je eindelijk op een voorspelbare en betrouwbare manier ongelijke gevallen ongelijk behandelen, waar dat nodig en rechtvaardig is.
  • Met hulp van de Doorbraakmethode® voorkomen professionals op korte termijn hoge maatschappelijke kosten. Bijvoorbeeld omdat ze kunnen investeren in bestaanszekerheid (geld, wonen) en daardoor besparen op zorg (begeleiding, jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg).