Signaleren van financiële problemen op de werkvloer

Signaleren van financiële problemen op de werkvloer

Als leidinggevende heb je soms te maken met medewerkers die wat afwezig lijken en een lagere productiviteit hebben. Je kunt niet helemaal de vinger leggen op wat er aan de hand is. Een van de redenen zou kunnen zijn dat de medewerker financiële zorgen heeft.

In deze workshop leer je hoe je de signalen van financiële problemen bij een medewerker kunt herkennen. We laten je kennismaken met de belevingswereld van een persoon die leeft met geldzorgen en welk gedrag dat bij hem oproept. Als je het als leidinggevende herkent, kun je de medewerker helpen. Welke hulp er is en wat jij kunt doen, vertellen we je in de workshop. Tenslotte leer je hoe je de medewerker kunt stimuleren echt hulp te gaan zoeken.

Achtergrond trainer

Monica Helbig is 39 jaar en alleenstaande moeder van een zoon van 7. Ze groeide op met weinig geld en dat heeft veel met haar gedaan. Ze had altijd onrust over geld, ook toen ze later goed ging verdienen. Steeds meer ging ze zich verdiepen in hoe ze financiële rust kon krijgen. Dat lukte. Dat gunt ze nu iedereen en daarom startte ze haar eigen bedrijf. Inmiddels helpt ze alweer zes jaar mensen weer meer grip op hun geld te geven. Haar methode is een combinatie van praktische tips en trucs, met veel aandacht voor geldmindset en gedrag.

Niveau: MBO/HBO
Duur: maximaal een dagdeel
Locatie: fysiek
Kosten: aan deze training/opleiding zijn (mogelijk) kosten verbonden

Aanbieders

Voor wie

HR-managers en leidinggevenden

Resultaat