Congres ‘Het duurzaam doorbreken van generatiearmoede’ van de Alliantie van Kracht

Terug

Congres ‘Het duurzaam doorbreken van generatiearmoede’ van de Alliantie van Kracht

Geschreven op 14 november 2023

“Meld je vooral bij onze programmaleider Saskia Duursma als je mee wilt doen met een experiment.”

We kijken met alle 140 deelnemers aan ons congres van 10 november 2023 terug op een geslaagde bijeenkomst. Mede mogelijk gemaakt door Kans voor de veenkoloniën en de provincie Groningen. Een middag waarbij directeuren, buddy's, wethouders, ervaringsdeskundigen, studenten, professionals en vrijwilligers elkaar ontmoeten rondom het thema 'het duurzaam van generatiearmoede in de veenkoloniën'.

We zijn in het bijzonder ook dankbaar voor de zeer inspirerende bijdragen van Marco Pastors, Ron Meyer, Saskia Duursma en Marloes De Bie. Zij gaven ons een kijkje in de keuken van Nationaal Programma Rotterdam Zuid en Nationaal Programma Heerlen Noord, ons eigen programma van de Alliantie van Kracht en Kansrijk Groningen. En voor de videoboodschap van Johan Hamster, gedeputeerde van de provincie Groningen.

Hoe nu verder?

We merkten aan de geanimeerde gesprekken dat er veel is besproken aan de diverse werktafels. Waaronder goede voorbeelden of experimenten. Daarom doen we hierbij nogmaals een oproep: meld je vooral bij onze programmaleider Saskia Duursma als je mee wilt doen met een experiment! Vanuit het programma van de Alliantie van kracht willen we graag experimenteren met:

  • Verschillende manieren om kinderen, jongeren en volwassenen die hulp en ondersteuning nodig hebben vroegtijdig in beeld te krijgen, zodat zij op het juiste moment de juiste ondersteuning kunnen krijgen en beter worden bereikt;
  • Experimenten die gaan over verschillende manieren om de samenhang van problemen bij gezinnen/huishoudens te verkennen en samen met de gezinnen de prioriteit te bepalen.

We blijven vanuit het programma energie en kennis mobiliseren. En een platform bieden waarop ideeën, kennis en ervaringen worden uitgewisseld. Volg ons vooral via onze website www.alliantievankracht.nl voor de exacte data van deze bijeenkomsten.

In het nieuws

Delen via social media