Noorderpoort

Terug

Noorderpoort

Geschreven op 15 augustus 2022


Noorderpoort is een regionaal opleidingencentrum (ROC) met diverse locaties in de provincies Groningen en Drenthe.

De school is in 1996 ontstaan toen veertien scholen voor middelbaar onderwijs en volwassenenonderwijs fuseerden. In 1998 en 2000 kwamen er nog vier scholen bij, waaronder een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs. Noorderpoort telt circa 14.000 mbo-studenten en ruim 1.400 medewerkers.

Het opleidingscentrum verzorgt middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet algemeen volwassenenonderwijs, taal- en inburgeringscursussen en cursussen voor volwassenen. De school kent 20 domeinen, met 173 opleidingen. De locaties van Noorderpoort bevinden zich in Appingedam, Assen, Delfzijl, Groningen, Stadskanaal, Veendam en Winschoten.

Opleiding Ervaringsdeskundige

Onderwijsinstelling Noorderpoort biedt o.a. de opleiding Ervaringsdeskundige aan. Deze opleiding is voor jou als je bent hersteld van een lastige situatie in je leven en je nu andere mensen wilt helpen met een soortvergelijkbare ervaring. Dit kan onder andere te maken hebben met huiselijk geweld, armoede, verslaving, of gedwongen prostitutie. Met dit diploma kun je als ervaringsdeskundige aan de slag bij onder andere het sociaal werk, wijkteams en gemeentes.

noorderpoort.nl

Delen via social media