Te weinig banen voor mensen met een beperking

Terug

Te weinig banen voor mensen met een beperking

Geschreven op 14 oktober 2022

“We blijven samenwerken om beschut werk in Emmen bereikbaar te maken en te houden.”

RTL Nieuws besteedde onlangs aandacht aan beschut werk en het tekort aan arbeidsplaatsen voor mensen met een indicatie beschut werk in Nederland. Zij gingen in gesprek met wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen en Jan Edzes, directeur EMCO-groep, om te ontdekken hoe beschut werk in Emmen is ingericht.

Jan Edzes legde heel mooi uit dat werken, mee kunnen doen, zoveel waarde geeft aan het leven van mensen. De EMCO-groep is trots hoe zij in Drenthe hun Sociaal Werkbedrijf hebben omgeturnd naar een Sociaal Ontwikkelbedrijf. Het tv-item van RTL Nieuws terugkijken kan vanaf minuut 5.10.

Wachtlijst beschutte werkplekken

De Gemeente Emmen heeft zich samen met EMCO-Groep en Menso sterk gemaakt om de wachtlijst voor beschutte werkplekken in te korten. Dit is voor dit jaar gelukt, doordat de gemeente eigen financiële middelen in heeft gezet bovenop de middelen die door het rijk beschikbaar worden gesteld. Zo hebben ze dit jaar extra beschutte werkplekken kunnen invullen.

Hoewel ze erg blij zijn dat het samen lukt beschut werkplekken in te vullen en te creëren, is er toch nog steeds sprake van een wachtlijst. En dit is eigenlijk niet acceptabel. Daarom dat we blijven samenwerken om beschut werk in Emmen bereikbaar te maken en te houden.

Achtergrondinformatie over beschut werk

Lees het gehele artikel Gemeenten creëren veel te weinig beschut werk: 'Onacceptabel' van RTL Nieuws van  5 oktober 2022 met meer achtergrondinformatie over beschut werk

Delen via social media